Att våga tro

02.02.2017

Igår så var jag iväg och uträttade ärenden på stan.

Bland dessa ärenden jag gjorde så slank jag in på Specsavers för att höra om detta fantastiska erbjudande dom hade.

Dom har ju sänt reklam på TV ett antal gånger om man gjorde ögonsynundersökningen för 345 kr så fick man enkelslipade glasögon gratis.

När något är så billigt så blir man per automatik fundersam om det finns något som kostar mer och tillkommer därefter.

Nu fann jag inga glasögon som var i den prisklassen, men jag mötte på en fantastisk person som verkligen brydde sig om mina frågor, om glasögonbågar med glas i samt den totala kostnaden samt om jag hade enkelslipade glas i mina glasögon nu.

Det slutade med att jag hade bokat en synundersökning med en tid samma dag 1,5 timme senare.

Väl där på det bokade synkontrollen, frågade jag åter igen om vad som ingick i priset, och jag tjatade väl lite för mycket om den totala summan att dom trodde jag hade blivit snurrig.

För hur är det möjligt att det kostar flera tusenlappar billigare än den tidigare optikern jag brukar gå till? Vi pratar om cirka 8000 kr billigare på Specsavers än min tidigare optikerbutik. I och för sig så kostar progressiva glas mer än enkelslipade, men ändå.

Så hur får jag och många med mig, känslan av att när det är väldigt billigt så är det något lurt eller inte riktigt äkta på något vis? Att dyrt är lika med det bästa har ju alltid fungerat i alla världens tider.

Jag blev otroligt glad för mitt stora kap jag gjorde och längtar redan efter mina nya glasögon!