Testar en ny hemsida med blogg

28.12.2016

Det är viktigt att känna sig nöjd med sin hemsida och allt vad det för med sig.

Hur lätt är hemsidan att skapa, hur ofta behöver man uppdatera för att vara intakt och hur mycket kostar hemsidan?

Sedan blir användarvänligheten och dess syfte en viktig del.  Så som, har jag de funktioner jag behöver, till min hemsida för att det skall kännas rätt för mig och framförallt för kunden.

Jag har provat n.nu som kändes bra och enkel, men när jag ville ha in mera proffsigt så kändes detta inte som något val, även om den hemsidan var billig i priset.

Sedan har jag provat Wordpress med plattform där tilläggen som man lägger till sin hemsida och som gör den mer funktionabel. Den hemsidan blev väldigt bra, men herregud så ofta man behövde uppdatera tilläggen. Tilläggen som görs av olika människor, och som försöker förbättra hela tiden sina skapade tillägg. Det betyder att om jag har flera tillägg så blir det ofta, ja rent av varje dag du behöver gå in i Wordpress för att uppdatera. Även om uppdaterandet i sig inte är så jobbigt, men du behöver gå in på din hemsida så gott som varje dag för uppdateringar. Jag tyckte att det blev för mycket av uppdateringar och av priset för att ha en sådan fin hemsida.

Nedan är en bildskärmsdump på datorn från min hemsidan med Wordpress

Nedan en bild av ovanstående hemsida med Wordpress fast i mobilen

Då blev det ett nytt sökande efter att skapa hemsida som var likvärdig med funktioner och valmöjligheter att få skapa min hemsida på mitt sätt med text i valfri färg och valfria bilder samt inga uppdateringar och till ett lägre pris.

Jag blev rekommenderad Wix och har nu provat den ett tag, den är bra med bra funktioner, dock är jag missnöjd med att hemsidan är inte lika fin i mobilen som den är på datorn. I Wix gratis version så finns Wix-annonser kvar och det finns även kvar i den första betalnings premium versionen. Det som är bra med Wix är att det finns en app för att blogga, då man möjligen kanske vill skriva när man är i farten och bär då oftast sin mobil med sig. Nu var jag inte någon större bloggare så jag använde mig inte så ofta av denna appen.

Nedan är en bildskärmsdump på datorn från min hemsidan med Wix

Nedan en bild av ovanstående hemsida från Wix fast i mobilen

Här nedanför kan du se hur olika det ser ut på dator och i mobil i Webnode med min hemsida